 
  Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Jak připravit chutný steak? S tím vám pomůže Marcel Ihnačák ve svém receptu, který najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
3 049 kJ / 728 kcal
Bílkoviny
66,70 g
Tuky
45,30 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,18 g
Sacharidy
14,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steak omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje a větvičkou rozmarýnu dozlatova. Poté přidáme do pánve kapary a 1 lžíci másla. Jakmile se máslo rozpustí, přilijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme zbylou lžíci másla, která omáčku zahustí. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme 4 – 5 minut odpočívat.
02.Steaky před podáváním dranžírujeme - nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.
03.Hlívu nakrájíme podélně na větší kousky, které orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na poloviny nebo čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájený česnek a tymián a restujeme, až houby změknou. Stáhneme z ohně, přidáme rukolu a zlehka promícháme.
04.Na talíř naservírujeme porci restované hlívy s cherry rajčaty a rukolou. Na přílohu přidáme plátky rump steaku, posypeme hoblinkami parmezánu a přelijeme kaparovou omáčkou. Můžeme dozdobit lístky rukoly.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT