Rump steak s restovanou hlívou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak připravit chutný steak? S tím vám pomůže Marcel Ihnačák ve svém receptu, který najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × irský rump steak Inisvale
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × větvička rozmarýnu
  • 1 × vrchovatá lžíce kapar
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 × hlívy ústřičné
  • 150 g cherry rajčat
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst rukoly
  • hoblinky parmezánu na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 049 kJ / 728 kcal

Bílkoviny

66,70 g

Tuky

45,30 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

2,18 g

Sacharidy

14,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Steak omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje a větvičkou rozmarýnu dozlatova. Poté přidáme do pánve kapary a 1 lžíci másla. Jakmile se máslo rozpustí, přilijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme zbylou lžíci másla, která omáčku zahustí. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme 4 – 5 minut odpočívat.

02.Steaky před podáváním dranžírujeme - nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.

03.Hlívu nakrájíme podélně na větší kousky, které orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na poloviny nebo čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájený česnek a tymián a restujeme, až houby změknou. Stáhneme z ohně, přidáme rukolu a zlehka promícháme.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme porci restované hlívy s cherry rajčaty a rukolou. Na přílohu přidáme plátky rump steaku, posypeme hoblinkami parmezánu a přelijeme kaparovou omáčkou. Můžeme dozdobit lístky rukoly.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo