Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Chybí vám inspirace na nejlepší receptu z chřestu? Hledejte ji u Marcela Ihnačáka a vyzkoušejte jeho steak s chřestem, rajčaty a olivami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 458 kJ / 1 065 kcal
Bílkoviny
94,20 g
Tuky
60,80 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
20,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěný chřest blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté vyndáme na sítko.
02.Cherry rajčata překrojíme na polovinu, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme a nalámeme hrst oliv.
03.Česnek s cibulí začneme restovat v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Chřest překrojíme na polovinu, přidáme s rajčaty a olivami do pánve, osolíme, opepříme a necháme restovat. Přidáme lžíci másla, pokapeme citronovou šťávou, přidáme rukolu a promícháme.
04.Steak opečeme z obou stran v rozpálené pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme, před koncem přidáme lžíci másla a pár kapek citronové šťávy. Vypneme plamen, zakryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme.
05.Steak podáváme s chřestem, cherry rajčaty, olivami a hoblinami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT