Rump steak s chřestem, rajčaty a olivami

play Přehrát video recept
Rump steak s chřestem, rajčaty a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chybí vám inspirace na nejlepší receptu z chřestu? Hledejte ji u Marcela Ihnačáka a vyzkoušejte jeho steak s chřestem, rajčaty a olivami.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g zelený chřest
  • sůl Kania
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × stroužek česnek
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × hrst olivy mix
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý mletý pepř Kania
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 100 g rukola
  • 300 g rump steak
  • 50 g parmezán Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 458 kJ / 1 065 kcal

Bílkoviny

94,20 g

Tuky

60,80 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

20,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Příloha:

01.Očištěný chřest blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté vyndáme na sítko.

02.Cherry rajčata překrojíme na polovinu, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme a nalámeme hrst oliv. 

03.Česnek s cibulí začneme restovat v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Chřest překrojíme na polovinu, přidáme s rajčaty a olivami do pánve, osolíme, opepříme a necháme restovat. Přidáme lžíci másla, pokapeme citronovou šťávou, přidáme rukolu a promícháme.

Steak:

04.Steak opečeme z obou stran v rozpálené pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme, před koncem přidáme lžíci másla a pár kapek citronové šťávy. Vypneme plamen, zakryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme.

05.Steak podáváme s chřestem, cherry rajčaty, olivami a hoblinami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo