Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte inspiraci na vaření? Připravte si rizoto se sýrem grana padano a hovězím masem podle kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 139 kJ / 750 kcal
Bílkoviny
38,40 g
Tuky
36,40 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
59,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme nadrobno. Do rozehřátého hrnce přidáme olivový olej a cibuli necháme zesklovatět. Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se z vína vypaří alkohol. Přisypeme neomytou rýži a důkladně promícháme. Přidáme krájená rajčata z konzervy a zalijeme horkým vývarem tak, aby byla celá směs zalitá. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a pravidelně podléváme horkým vývarem tak, aby byla rýže vždy zalitá. Asi po 10 minutách přidáme na malé kousky nakrájenou hlívu a dále vaříme za občasného podlévání horkým vývarem tak, aby vzniklo krémové rizoto. Podle potřeby osolíme a opepříme. Když rýže změkne, přidáme 2 lžíce másla, šťávu z poloviny citrónu, 50 g nahrubo nastrouhaného sýru Grana Padano a hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky. Stáhneme z ohně, důkladně promícháme, aby se máslo rozpustilo a ještě chvíli necháme dojít.
02.Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Před podáním pokapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným sýrem Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT