Rizoto se sumečkem africkým, cherry rajčaty a fenyklem

play Přehrát video recept
Rizoto se sumečkem africkým, cherry rajčaty a fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na zeleninové rizoto podávané se sumečkem africkým.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 700 g sumeček africký
  • 1 × cibule
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • 1 × fenykl
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g rýže arborio Italiamo
  • čerstvý tymián
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 1500 ml teplého nesoleného zeleninového vývaru
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 933 kJ / 701 kcal

Bílkoviny

38,60 g

Tuky

33,00 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,04 g

Sacharidy

57,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bobkovými listy. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájený fenykl a cherry rajčata nakrájená na poloviny nebo čtvrtiny. Jakmile zelenina trochu změkne, přisypeme rýži Arborio a nasekaný tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme rajčata a promícháme. Teplý vývar přidáváme k rizotu postupně po naberačkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimícháme 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme pár minut odpočívat.

02.Mezitím připravíme ze sumečka filety a odstraníme kůži. Každý filet rozdělíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany dozlatova. Na konec přidáme 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme rizoto a na něj 1 – 2 kousky sumečka. Dozdobíme listy rukoly a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo