Rizoto s lososem, cherry rajčaty a hráškem

play Přehrát video recept
Rizoto s lososem, cherry rajčaty a hráškem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak připravit dokonalé italské rizoto? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na rizoto s lososem, rajčaty a hráškem a dozvíte se to!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g čerstvého lososa
  • 1 × cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • 150 g dlouhozrnné rýže Tiradell
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1,5 l neosoleného zeleninového vývaru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g mraženého hrášku Chira
  • 50 g sýru Grana Padano Lovilio
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 054 kJ / 491 kcal

Bílkoviny

20,40 g

Tuky

23,90 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

42,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rizoto

01.Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje na mírném ohni. Přidáme bobkové listy, rýži, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se víno zredukuje, po sběračkách přidáváme teplý vývar (aby byla rýže vždy jen trochu namočená), osolíme a opepříme. Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájeného lososa zbaveného kůže a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Vaříme za občasného podlévání teplým vývarem, aby vzniklo krémové rizoto. Bobkové listy vyjmeme a přidáme rozmražený hrášek. Po uvaření rýže (asi 20 minut) přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Odstavíme a vmícháme máslo. Ochutíme citronovou šťávou a nahrubo nakrájenými lístky bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odpočívat.

Servírování

02.Rizoto naservírujeme do středu mělkého talíře, ozdobíme malými lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo