Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Jak připravit dokonalé italské rizoto? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na rizoto s lososem, rajčaty a hráškem a dozvíte se to!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 054 kJ / 491 kcal
Bílkoviny
20,40 g
Tuky
23,90 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
42,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje na mírném ohni. Přidáme bobkové listy, rýži, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se víno zredukuje, po sběračkách přidáváme teplý vývar (aby byla rýže vždy jen trochu namočená), osolíme a opepříme. Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájeného lososa zbaveného kůže a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Vaříme za občasného podlévání teplým vývarem, aby vzniklo krémové rizoto. Bobkové listy vyjmeme a přidáme rozmražený hrášek. Po uvaření rýže (asi 20 minut) přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Odstavíme a vmícháme máslo. Ochutíme citronovou šťávou a nahrubo nakrájenými lístky bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odpočívat.
02.Rizoto naservírujeme do středu mělkého talíře, ozdobíme malými lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT