Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si rizoto s kachním masem a zeleninou podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 716 kJ / 654 kcal
Bílkoviny
35,00 g
Tuky
32,60 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
54,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, v případě potřeby podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Z vychladlých stehen obereme maso, které nakrájíme i s křupavou kůží na menší kousky.
02.Rýži propláchneme pod studenou vodou, vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut a přecedíme.
03.V pánvi orestujeme na rozehřátém olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Po chvíli přimícháme na kousky nakrájenou cuketu, nadrobno nasekanou pálivou papričku bez semínek a poloviny nakrájená cherry rajčat. Zeleninu ochutíme mletou paprikou. Základ dokončíme rozmraženým hráškem, promícháme a stáhneme z ohně. Nakonec spojíme se zeleninou kachní maso, scezenou rýži a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou, popřípadě solí a pepřem.
04.Kachní rizoto podáváme v hlubokém talíři, ozdobíme listy rukoly a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT