Rizoto s kachním masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si rizoto s kachním masem a zeleninou podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerstvá kachní stehna Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g dlouhozrnné rýže Tiradell
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × mrkev
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × cuketa
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g cherry rajčat
  • sladká mletá paprika Mikado
  • 100 g mraženého hrášku Chira
  • 1 × hrst petrželové natě
  • 1 × citrón (štávu)
  • čerstvá rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 716 kJ / 654 kcal

Bílkoviny

35,00 g

Tuky

32,60 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

54,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachní stehna

01.Omytá a osušená stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, v případě potřeby podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Z vychladlých stehen obereme maso, které nakrájíme i s křupavou kůží na menší kousky.

Rýže

02.Rýži propláchneme pod studenou vodou, vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut a přecedíme.

Rizoto

03.V pánvi orestujeme na rozehřátém olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Po chvíli přimícháme na kousky nakrájenou cuketu, nadrobno nasekanou pálivou papričku bez semínek a poloviny nakrájená cherry rajčat. Zeleninu ochutíme mletou paprikou. Základ dokončíme rozmraženým hráškem, promícháme a stáhneme z ohně. Nakonec spojíme se zeleninou kachní maso, scezenou rýži a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou, popřípadě solí a pepřem.

Servírování

04.Kachní rizoto podáváme v hlubokém talíři, ozdobíme listy rukoly a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo