Kuchyně
Řecká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Candát se v kuchyni neobjevuje tak často, jako třeba treska, ale o to víc si na něm pochutnáte. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na candáta restovaného v pánvi, ve kterém vám ukáže, jak správně rybu nařezat i jakou zvolit přílohu. Ta bude tentokrát v podobě zeleniny na řecký způsob, takže kromě cherry rajčátek a cukety využijete i černé a zelené olivy nebo balkánský sýr. Rybu i zeleninu stačí před podáváním už jen provonět čerstvým rozmarýnem a bazalkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 626 kJ / 389 kcal
Bílkoviny
42,70 g
Tuky
15,90 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
18,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostky nakrájenou cuketu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a překrojená cherry rajčata. Přihodíme natrhané olivy, opět osolíme a opepříme, promícháme a dále restujeme. Přidáme plátky česneku a rozmarýn. Před koncem přihodíme nadrobno nalámaný balkánský sýr a nasekanou bazalku.
02.V druhé pánvi s olejem orestujeme na kůži nařezané, osolené a opepřené filety. Opékáme nejprve kůží dolů, dokud nebude kůže křupavá. Následně otočíme a opečeme i z druhé strany. Na závěr rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu.
03.Grilovanou zeleninu servírujeme s restovaným candátem. Přelijeme jogurtem a ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT