Restované filety z candáta na řecký způsob

play Přehrát video recept
Restované filety z candáta na řecký způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Candát se v kuchyni neobjevuje tak často, jako třeba treska, ale o to víc si na něm pochutnáte. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na candáta restovaného v pánvi, ve kterém vám ukáže, jak správně rybu nařezat i jakou zvolit přílohu. Ta bude tentokrát v podobě zeleniny na řecký způsob, takže kromě cherry rajčátek a cukety využijete i černé a zelené olivy nebo balkánský sýr. Rybu i zeleninu stačí před podáváním už jen provonět čerstvým rozmarýnem a bazalkou.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × červená cibule
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst erné olivy bez pecek Baresa
  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 50 g balkánský sýr Pilos
  • 350 g candát (filety)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 100 g jogurt řeckého typu Pilos
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 626 kJ / 389 kcal

Bílkoviny

42,70 g

Tuky

15,90 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

18,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostky nakrájenou cuketu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a překrojená cherry rajčata. Přihodíme natrhané olivy, opět osolíme a opepříme, promícháme a dále restujeme. Přidáme plátky česneku a rozmarýn. Před koncem přihodíme nadrobno nalámaný balkánský sýr a nasekanou bazalku. 

02.V druhé pánvi s olejem orestujeme na kůži nařezané, osolené a opepřené filety. Opékáme nejprve kůží dolů, dokud nebude kůže křupavá. Následně otočíme a opečeme i z druhé strany. Na závěr rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

03.Grilovanou zeleninu servírujeme s restovaným candátem. Přelijeme jogurtem a ozdobíme lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo