Ražniči s česnekovým dresinkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

5 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ražniči s masem a zeleninou doplněné česnekovým dresinkem a pečenými brambory je skvělý recept na rodinný oběd.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ražniči

  • 600 g vepřové pečeně v celku Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Mikado
  • 1 × lžíce přírodního třtinového cukru Belbake
  • 100 ml likérového vína Tawny Port Armilar
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × cuketa
  • 3 × papriky mix (červená, žlutá, zelená)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos

Česnekový dresink

  • 500 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 × pálivá paprička
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • 1 × citronu (šťáva) 

Restované brambory

  • 900 g menších brambor
  • 1 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 580 kJ / 618 kcal

Bílkoviny

31,70 g

Tuky

36,00 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

40,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ražniči:

01.Pečeni nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a cukrem, přilijeme 80 ml portského vína, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn a dobře promícháme. Přikryjeme fólií a necháme marinovat v lednici alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

02.Cuketu a papriku nakrájíme na stejně velké kousky jako maso, osolíme, opepříme a promícháme.

03.Kousky masa a zeleniny střídavě napichujeme na špejle, osušíme na utěrce a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran dozlatova. Před dokončením přidáme do pánve máslo, podlijeme zbylým portským vínem, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Česnekový dresink:

04.V misce smícháme zakysanou smetanu, nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek a najemno nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekaný koriandr, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme odstát v lednici, aby se všechny chutě spojily.

05.Tip: Pokud máte rádi pikantní jídla, pálivou papričku nakrájejte i se semínky.

Restované brambory:

06.Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě, překrojíme na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidáme větvičky rozmarýnu, osolíme a opepříme. Před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit.

Servírování:

07.Ražniči servírujeme s restovanými bramborami ozdobené lístky koriandru. Česnekový dresink podáváme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo