Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
5 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 580 kJ / 618 kcal
Bílkoviny
31,70 g
Tuky
36,00 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
40,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pečeni nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a cukrem, přilijeme 80 ml portského vína, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn a dobře promícháme. Přikryjeme fólií a necháme marinovat v lednici alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
02.Cuketu a papriku nakrájíme na stejně velké kousky jako maso, osolíme, opepříme a promícháme.
03.Kousky masa a zeleniny střídavě napichujeme na špejle, osušíme na utěrce a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran dozlatova. Před dokončením přidáme do pánve máslo, podlijeme zbylým portským vínem, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
04.V misce smícháme zakysanou smetanu, nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek a najemno nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekaný koriandr, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme odstát v lednici, aby se všechny chutě spojily.
05.Tip: Pokud máte rádi pikantní jídla, pálivou papričku nakrájejte i se semínky.
06.Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě, překrojíme na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidáme větvičky rozmarýnu, osolíme a opepříme. Před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit.
07.Ražniči servírujeme s restovanými bramborami ozdobené lístky koriandru. Česnekový dresink podáváme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT