Kuchyně
Česká, Řecká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Rajčatový salát je skvělá příloha a někdy klidně i hlavní jídlo. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na něj. Nejlepší je využít velká masitá rajčata, která nejsou tak vodnatá, ale čím více druhů a barev rajčat použijete, tím veselejší salát bude. Kromě bylinek a červené cibule se na dochucení hodí ještě olivový olej a červený vinný ocet, který můžete nahradit i klasickým balsamikem. Samotný salát pak už stačí jen dozdobit sýrem feta či mozzarellou a můžete ho podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 415 kJ / 338 kcal
Bílkoviny
10,10 g
Tuky
22,60 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata nakrájíme na přiměřeně velké kousky a cibuli nadrobno.
02.Rajčata promícháme s cibulí, nakrájenou bazalkou a petrželí. Ochutíme solí, pepřem, octem, olivovým olejem a cukrem. Necháme alespoň 5 minut odležet.
Podle sladkosti rajčat upravte množství cukru.
03.Servírujeme v hluboké misce doplněné nalámanou fetou, čerstvě namletým pepřem, pokapané olivovým olejem a ozdobené lístky bazalky.
Zkuste použít ochucený ocet namísto vinného. Jak připravit domácí ochucené octy zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT