Rajčatovo-fenyklová polévka

Rajčatovo-fenyklová polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 × velká cibule
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3 × lžička přírodního třtinového cukru Belbake
  • 600 g fenyklu
  • 4 × plátky toastového máslového chleba Rivercote
  • máslo Pilos
  • 150 g zrajícího sýra ve slaném nálevu Eridanous
  • 2 × stroužky česneku
  • 5 × větviček tymiánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 789 kJ / 428 kcal

Bílkoviny

14,20 g

Tuky

21,50 g

Vláknina

11,10 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

49,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

POTŘEBUJEME

  • struhadlo
  • sítko

01.Rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

02.Tip: Jak snadno oloupat rajčata, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Video najdete zde.

03.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Přidáme oloupaná rajčata a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a 2 lžíce třtinového cukru a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

04.Z omytého fenyklu odřežeme nať a odložíme ji na později. Odstraníme vnější listy a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do polévky a vaříme dalších 10 – 15 minut doměkka.

05.Plátky toastového chleba potřeme máslem, opečeme v troubě nebo v pánvi dozlatova a poté nastrouháme nahrubo.

06.Sýr rozdrobíme na menší kousky, smícháme s nastrouhaným česnekem, lístky tymiánu a nasekanou fenyklovou natí a opepříme.

07.Polévku servírujeme posypanou strouhankou z toastového chleba, rozdrobeným sýrem a lístky čerstvého tymiánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo