Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 789 kJ / 428 kcal
Bílkoviny
14,20 g
Tuky
21,50 g
Vláknina
11,10 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
49,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
02.Tip: Jak snadno oloupat rajčata, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Video najdete zde.
03.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Přidáme oloupaná rajčata a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a 2 lžíce třtinového cukru a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
04.Z omytého fenyklu odřežeme nať a odložíme ji na později. Odstraníme vnější listy a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do polévky a vaříme dalších 10 – 15 minut doměkka.
05.Plátky toastového chleba potřeme máslem, opečeme v troubě nebo v pánvi dozlatova a poté nastrouháme nahrubo.
06.Sýr rozdrobíme na menší kousky, smícháme s nastrouhaným česnekem, lístky tymiánu a nasekanou fenyklovou natí a opepříme.
07.Polévku servírujeme posypanou strouhankou z toastového chleba, rozdrobeným sýrem a lístky čerstvého tymiánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT