Pstruh se špenátem a česnekem

Pstruh se špenátem a česnekem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 14×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jednoduchý recept na pstruha se špenátem a česnekem vás nadchne. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × filety pstruha (čerstvé Grill and Fun nebo mražené Trawlic)
  • 400 g špenátu, čerstvého nebo mraženého Icefield
  • řecký salátový sýr Eridanous
  • 1 × stroužek česneku
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • 1 × lžíce másla
  • 2 × lžička ořechů Alesto (mandle, kešu, pekanové, vlašské...)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 208 kJ / 289 kcal

Bílkoviny

35,80 g

Tuky

13,70 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

4,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Špenát osmažíme na másle, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na kostičky nakrájený sýr, chvíli mícháme a odstavíme z ohně.

02.Omyté filety pstruha osolíme a opepříme. Na každý dáme špenátovo-sýrovou nádivku a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo