Pstruh s fenyklovo-pomerančovým salátem

play Přehrát video recept
Pstruh s fenyklovo-pomerančovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 23×
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Fenykl si s rybami skvěle rozumí. Recept na pstruha s fenyklovo-pomerančovým salátem najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × pstruh duhový
  • sůl v mlýnku Kania
  • pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 2 × lžíce krystalového cukru Castello
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • malá hrst rozinek Suntree
  • 100 ml bílého vína Soave classico
  • čerstvá listová petržel
  • 1 × fenykl s natí
  • 0,5 × šťáva z citrónu
  • 1 × velký pomeranč
  • hrst čerstvé máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 180 kJ / 521 kcal

Bílkoviny

32,10 g

Tuky

22,90 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

42,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pstruh s omáčkou

01.Připravíme filety ze pstruha, očistíme od kostí a ploutví, opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. 
Nakrájíme po šířce na asi 2,5 cm proužky, osolíme a opepříme. Opečeme dozlatova v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje – asi 2 minuty z každé strany (nejprve na straně s kůží, a pak z druhé strany). Kousky pstruha přendáme na talíř a ve stejné pánvi necháme zkaramelizovat 2 lžíce cukru. Zalijeme 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidáme rozinky namočené v bílém víně (na pánev můžeme nalít i víno, ve kterém jsme rozinky marinovali). Povaříme asi 1 minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Do vychladlé omáčky přidáme lžíci nasekané listové petržele a lžíci nasekané natě z fenyklu.

Salát

02.Z fenyklu odřízneme spodní dřevitou část a taky vrchní část s natí. Rozřízneme na polovinu a nakrájíme na tenoučké proužky. Fenykl pokapeme šťávou z poloviny citronu. Z pomeranče ořízneme kůru a ostrým nožem vykrájíme segmenty (měsíčky z pomeranče bez slupky). Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu do salátu. Přidáme hrst lístků čerstvé máty natrhaných na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce promícháme.

Servírovaní

03.Na talíř dáme salát, pokládáme na něj kousky opečeného pstruha a zalijeme vychladlou omáčkou.

Podívejte se na triky, kde Vám Marcel Ihnačák ukáže, jak vykrojit segmenty z pomeranče.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo