Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte skvělé polpette z mletého masa v rajčatové omáčce. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 677 kJ / 640 kcal
Bílkoviny
34,20 g
Tuky
38,00 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
37,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílého pečiva odkrojíme kůrky. Střídku nakrájíme nebo natrháme na menší kousky do misky. Přilijeme vlažné mléko a necháme chvíli odstát.
02.Mleté maso přendáme do větší mísy, přidáme najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 stroužky česneku a nastrouhaný sýr Grana Padano. K masu přidáme vyždímané pečivo a najemno nasekanou petrželku s rozmarýnem (asi 2 větvičky). Ochutíme solí, mletým pepřem a pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme v dlaních válečky, které poklademe na plech vyložený papírem na pečení (aby se nám směs nelepila na ruce, můžeme si je předtím namočit do studené vody). Pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 10-15 minut.
03.Celer a mrkev nakrájíme na malé kostičky, 1 cibuli najemno. Orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji (asi 5 minut na mírném ohni). Nadrobno nasekáme 2 stroužky česneku a 2 větvičky rozmarýnu a přidáme k zelenině. Restujeme dalších 5 minut doměkka. Podlijeme červeným vínem, které necháme trochu odpařit. Pak přidáme krájená rajčata a podlijeme vodou nebo vývarem. Zamícháme, ochutíme solí, pepřem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Do hotové omáčky přidáme upečené polpette i se šťávou, zlehka promícháme a povaříme ještě asi 5 minut, aby se chutě spojily.
04.Podáváme v hlubokém talíři ozdobené hoblinami sýru Grana Padano a posypané trochou petrželky. Výborně chutná s opečeným chlebem potřeným stroužkem česneku.
05.Polpette jsou válečky nebo kuličky z mletého masa. Najdete je v mnoha podobách na jídelním lístku v italských tratoriích jako lokální pokrm.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT