Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vepřové maso, žampiony a kapusta jsou suroviny, které se příliš často v jedné polévce nepotkají. O to příjemnější překvapení je zjistit, jak skvělá kombinace to ve skutečnosti je! Polévku z vepřového plecka (a slaniny) připravíte jednoduše v jediném hrnci od základu až po přidání nakrájené kapusty těsně před koncem vaření – aby zůstala krásně křupavá. Vepřovou polévku pak můžete podávat klidně i jako hlavní jídlo, nejlépe pak s domácím pečivem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 242 kJ / 297 kcal
Bílkoviny
16,60 g
Tuky
20,60 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
12,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme bobkové listy, ochutíme solí a pepřem, přihodíme na malé kostky nakrájenou slaninu a vepřovou plec. Promícháme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a dále restujeme. Přilijeme 1 litr zeleninového vývaru a vaříme přibližně 30 minut.
Jak připravit domácí zeleninový vývar, zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Po 30 minutách přilijeme opět vývar a přihodíme žampiony nakrájené na čtvrtiny a kapustu na proužky. Podle potřeby osolíme, opepříme, promícháme a dále vaříme. Před koncem do polévky přidáme máslo a nasekanou listovou petržel.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT