Polévka s hovězím masem, fazolemi a zeleninou

play Přehrát video recept
Polévka s hovězím masem, fazolemi a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí maso, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, plno koření a několik hodin času. Recept na klasický hovězí vývar už leckoho nedokáže překvapit, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil z běžného hovězího vývaru zcela novou zajímavou polévku. Trik je v tom, že se v konečné fázi povaří s vývarem v jednom velkém hrnci ještě navíc brambory a fazole. Podívejte se, jak přesně na to, a nechte si chutnat!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hovězí polévkové směsi s morkovou kostí Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × mrkve
  • 3 × kořenové petržele
  • 150 g celeru
  • 2 × cibule
  • nové koření Kania
  • kuličky černého pepře Kania
  • 4 × bobkové listy Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g strakatých fazolí Campo Largo
  • 500 g brambor
  • čerstvá petrželová nať
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 397 kJ / 334 kcal

Bílkoviny

18,70 g

Tuky

12,30 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

39,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Fazole den předem namočíme do vody. 

02.Omytou hovězí směs a očištěnou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer a na polovinu překrojené cibule) dáme vařit do vroucí vody. Přidáme nové koření a celý pepř, bobkové listy, celé stroužky česneku, sůl a vaříme přibližně hodinu.

03.Potom zeleninu (vyjma česneku) vyndáme a necháme mírně vychladnout. Do polévky postupně přidáváme scezené fazole, očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme do změknutí.

04.Mezitím uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Uvařené maso obereme od kosti a natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Kost vrátíme do hrnce. Těsně před dokončením dáme do hrnce i obrané maso a vyndáme kosti. 

Servírování:

05.Polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Posypeme ji nasekanou petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným krajícem chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo