Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 397 kJ / 334 kcal
Bílkoviny
18,70 g
Tuky
12,30 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
39,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole den předem namočíme do vody.
02.Omytou hovězí směs a očištěnou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer a na polovinu překrojené cibule) dáme vařit do vroucí vody. Přidáme nové koření a celý pepř, bobkové listy, celé stroužky česneku, sůl a vaříme přibližně hodinu.
03.Potom zeleninu (vyjma česneku) vyndáme a necháme mírně vychladnout. Do polévky postupně přidáváme scezené fazole, očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme do změknutí.
04.Mezitím uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Uvařené maso obereme od kosti a natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Kost vrátíme do hrnce. Těsně před dokončením dáme do hrnce i obrané maso a vyndáme kosti.
05.Polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Posypeme ji nasekanou petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným krajícem chleba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT