Plněný losos se špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na lososa. Vyzkoušejte například lososa se zeleninou podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněný losos

  • 3 × vejce “M“
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 2 × stroužky česneku
  • 125 g čerstvého špenátu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 600 g čerstvého lososa
  • 1 × citron (šťáva)

Restovaná zelenina

  • 0,5 × brokolice
  • 0,5 × květáku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 2 × mrkve
  • 1 × červená cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst sušených rajčat ve slunečnicovém a olivovém oleji Baresa
  • čerstvý kopr
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 272 kJ / 543 kcal

Bílkoviny

39,90 g

Tuky

34,40 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

18,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plněný losos

01.Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

02.V pánvi s rozehřátým olejem a ½ lžíce másla orestujeme dozlatova 2 stroužky česneku nasekané nadrobno. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a počkáme, až špenát změkne. Poté ho zbavíme přebytečné tekutiny, přidáme nastrouhané žloutky (bílky nepoužijeme vůbec) a promícháme.

03.Z lososa odstraníme kůži. Každý filet podélně prořízneme tak, abychom vytvořili kapsu, a naplníme špenátovo-vajíčkovou směsí, osolíme a opepříme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem, z každé strany asi 5 minut. Na závěr přidáme 1 lžíci másla, citronovou šťávu a stáhneme z ohně.

Restovaná zelenina

04.Mrkev nakrájíme na menší hranolky a vložíme do vroucí osolené vody. Po asi 2 minutách přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici a květák a vaříme do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme okapat.

05.Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a 1 stroužek česneku nakrájený na plátky. Přidáme 1 lžíci másla a opékáme dozlatova. Přidáme okapanou zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme sušená rajčata nakrájená na menší kousky a promícháme. Na závěr přidáme podle chuti nasekaný kopr a zelenou část z lahůdkové cibulky.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny, na ni plněného lososa a posypeme nasekaným koprem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo