Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na lososa. Vyzkoušejte například lososa se zeleninou podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 272 kJ / 543 kcal
Bílkoviny
39,90 g
Tuky
34,40 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
18,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
02.V pánvi s rozehřátým olejem a ½ lžíce másla orestujeme dozlatova 2 stroužky česneku nasekané nadrobno. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a počkáme, až špenát změkne. Poté ho zbavíme přebytečné tekutiny, přidáme nastrouhané žloutky (bílky nepoužijeme vůbec) a promícháme.
03.Z lososa odstraníme kůži. Každý filet podélně prořízneme tak, abychom vytvořili kapsu, a naplníme špenátovo-vajíčkovou směsí, osolíme a opepříme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem, z každé strany asi 5 minut. Na závěr přidáme 1 lžíci másla, citronovou šťávu a stáhneme z ohně.
04.Mrkev nakrájíme na menší hranolky a vložíme do vroucí osolené vody. Po asi 2 minutách přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici a květák a vaříme do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
05.Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a 1 stroužek česneku nakrájený na plátky. Přidáme 1 lžíci másla a opékáme dozlatova. Přidáme okapanou zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme sušená rajčata nakrájená na menší kousky a promícháme. Na závěr přidáme podle chuti nasekaný kopr a zelenou část z lahůdkové cibulky.
06.Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny, na ni plněného lososa a posypeme nasekaným koprem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT