Plněné žampiony s gorgonzolou, smetanovým dresinkem a bramborami

play Přehrát video recept
Plněné žampiony s gorgonzolou, smetanovým dresinkem a bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 18×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

I bezmasé jídlo může být vynikající. Přesvědčí vás o tom plněné žampiony s gorgonzolou, smetanovým dresinkem a bramborami z kuchynelidlu.cz.

Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněné žampiony

  • 500 g žampionů
  • 2 × stroužky česneku
  • 150 g gorgonzoly Lovilio
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × čerstvý rozmarýn
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • olivový olej Luccese

Smetanový dresink

  • 200 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 × lžíce medu Marlene
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • zelená nať lahůdkové cibulky
  • 1 × čerstvá listová petržel

Brambory

  • 1 kg brambor
  • 3 × lžíce másla PIlos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 753 kJ / 658 kcal

Bílkoviny

22,60 g

Tuky

39,80 g

Vláknina

6,90 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

54,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plněné žampiony

01.Z očištěných žampionů odkrojíme nožičky, které nakrájíme na malé kousky a mícháme v misce s nadrobno nasekaným česnekem a gorgonzolou. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nasekaného rozmarýnu a vymícháme dohladka.

02.Hlavičky žampionů poklademe na plech vyložený pečicím papírem a naplníme připravenou nádivkou. Navrch nastrouháme sýr Grana Padano a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 10 až 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Smetanový dresink

03.V misce smícháme zakysanou smetanu, lžíci medu, kůru a šťávu z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Trochu petrželky a zelené natě lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme do misky. Celé důkladně smícháme a necháme odstát.

Brambory

04.Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme asi 20 minut), scedíme, necháme okapat a podélně překrojíme na poloviny.

05.Připravíme přepuštěné máslo (máslo škvaříme, dokud nezmizí z povrchu pěna) a ochutíme černým mletým pepřem, mořskou solí a celou snítkou rozmarýnu. Přidáme brambory, které na másle krátce opečeme.

  Více o přepuštěném másle se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Servírování

06.Na talíř přendáme brambory. Vedle nich naservírujeme smetanový dresink, na který poklademe upečené žampiony. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo