Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
I bezmasé jídlo může být vynikající. Přesvědčí vás o tom plněné žampiony s gorgonzolou, smetanovým dresinkem a bramborami z kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 753 kJ / 658 kcal
Bílkoviny
22,60 g
Tuky
39,80 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
54,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z očištěných žampionů odkrojíme nožičky, které nakrájíme na malé kousky a mícháme v misce s nadrobno nasekaným česnekem a gorgonzolou. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nasekaného rozmarýnu a vymícháme dohladka.
02.Hlavičky žampionů poklademe na plech vyložený pečicím papírem a naplníme připravenou nádivkou. Navrch nastrouháme sýr Grana Padano a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 10 až 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
03.V misce smícháme zakysanou smetanu, lžíci medu, kůru a šťávu z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Trochu petrželky a zelené natě lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme do misky. Celé důkladně smícháme a necháme odstát.
04.Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme asi 20 minut), scedíme, necháme okapat a podélně překrojíme na poloviny.
05.Připravíme přepuštěné máslo (máslo škvaříme, dokud nezmizí z povrchu pěna) a ochutíme černým mletým pepřem, mořskou solí a celou snítkou rozmarýnu. Přidáme brambory, které na másle krátce opečeme.
Více o přepuštěném másle se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
06.Na talíř přendáme brambory. Vedle nich naservírujeme smetanový dresink, na který poklademe upečené žampiony. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT