Pivní marináda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na nejlepší marinádu na naložení masa? Zkuste pivní marinádu podle receptu Romana Pauluse a připravte tu nejlepší grilovačku.


Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce třtinový cukr
  • 2 × lžíce mletý římský kmín
  • 2 × lžíce mleté sušené chilli
  • 1 × lžíce uzená paprika
  • 1 × lžíce mletý černý pepř
  • 2 × lžíce sušená cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce sůl
  • 2 × lžíce worcester
  • 50 ml balsamico
  • 50 ml extra panenský olivový olej
  • 300 ml tmavé pivo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

927 kJ / 222 kcal

Bílkoviny

2,30 g

Tuky

12,90 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

9,20 g

Sacharidy

20,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo. 

02.Na marinování pivní marinádou můžeme použít různé druhy masa, např. kuřecí stehna nebo vepřovou krkovici.

03.Maso marinujeme ideálně 12 hodin.

04.Po marinování grilujeme běžným způsobem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo