Pikantní losos na zelenině

Pikantní losos na zelenině
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ryb není nikdy dost. Uvařte si pikantního lososa na zelenině podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g lososa (čerstvého Grill and Fun nebo mraženého Trawlic)
  • 1 × lilek
  • 1 × cuketa
  • 2 × středně velké mrkve
  • 1 × červená paprika
  • 1 × konzerva rajčat Nostia
  • 2 × stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 × červené cibule
  • 0,25 × lžička pálivé papriky Mikado
  • 1 × lžička sladké papriky Mikado
  • barevný pepř z mlýnku Kania
  • sůl
  • 7 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžíce másla
  • pár lístků bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 817 kJ / 434 kcal

Bílkoviny

19,10 g

Tuky

31,10 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

21,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme asi 30 minut „vypotit“. Poté důkladně propláchneme vodou. Cuketu, mrkev, papriku a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na středně velké kostky.

02.V hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, přidáme mletou papriku, pepř, sůl, česnek a jen krátce restujeme, aby směs nezhořkla. Přidáme nakrájenou cibuli, zamícháme a chvíli smažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a restujeme asi 5 minut.

03.Na pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a asi 2 minuty restujeme lilek, cuketu a papriku. Osmahnutou zeleninu přidáme do hrnce s mrkví. Promícháme a dusíme pod pokličkou na středním ohni asi 10 minut. Přidáme konzervovaná rajčata, důkladně zamícháme, přikryjeme a dusíme dál ještě 10 minut.

04.Mezitím připravíme lososa: omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a opečeme z obou stran v pánvi s rozpuštěnou lžící másla s lžící olivového oleje.

Servírování

05.Dušenou zeleninu dáme na talíř, položíme na ní lososa a ozdobíme bazalkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo