Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Losos je skvělá ryba, která výborně chutná a snadno se připravuje. Pokud si chcete pochutnat na lehkém obědě nebo večeři, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na lososa pečeného v parmazánové krustě. Tu připravíte snadno z krémového sýru, česneku, strouhanky, papriky a samotného parmazánu. Zatímco se ryba bude péct, stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také uvařit italské rajčatové ragú s česnekem, pálivými papričkami a suchým bílým vínem. Celé jídlo pak už stačí jen dozdobit bazalkou a můžete si pochutnat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 780 kJ / 665 kcal
Bílkoviny
39,10 g
Tuky
47,80 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
12,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Filety osolíme a opepříme. V míse promícháme Palouček, nastrouhanou citronovou kůru a prolisované 2 stroužky česneku. Pomazánku natřeme na filety na stranu masa a nandáme je do zapékací mísy s 30 g oleje. V další míse promícháme strouhanku, nastrouhaný parmazán, mletou papriku a nasekanou listovou petržel. Směsí posypeme připravené filety.
02.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut na program horkovzduch.
03.V hrnci rozpálíme 30 g olivového oleje, na kterém zpěníme 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku a nasekanou pálivou papričku. Podlijeme bílým vínem a krátce na to doplníme polovinami cherry rajčat. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec zjemníme máslem a dochutíme natrhanou bazalkou.
04.Servírujeme porci rajčatového ragú se zapečeným filetem lososa a ozdobíme lístky bazalky a několika kapkami olivového oleje. V ideálním případě podáváme s vínem, kterým jsme přílohu podlévali.
Pro sytější variantu podávejte s bramborovými noky. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT