Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

play Přehrát video recept
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Losos je skvělá ryba, která výborně chutná a snadno se připravuje. Pokud si chcete pochutnat na lehkém obědě nebo večeři, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na lososa pečeného v parmazánové krustě. Tu připravíte snadno z krémového sýru, česneku, strouhanky, papriky a samotného parmazánu. Zatímco se ryba bude péct, stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také uvařit italské rajčatové ragú s česnekem, pálivými papričkami a suchým bílým vínem. Celé jídlo pak už stačí jen dozdobit bazalkou a můžete si pochutnat!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 650 g filet lososa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 100 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 6 × stroužek česnek
  • 60 g extra panenský olivový olej Primadonna
  • 25 g strouhanka Belbake
  • 30 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce sekaná listová petržel
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 ml suché bílé víno Soave
  • 400 g cherry rajčata
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 780 kJ / 665 kcal

Bílkoviny

39,10 g

Tuky

47,80 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

12,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Filety osolíme a opepříme. V míse promícháme Palouček, nastrouhanou citronovou kůru a prolisované 2 stroužky česneku. Pomazánku natřeme na filety na stranu masa a nandáme je do zapékací mísy s 30 g oleje. V další míse promícháme strouhanku, nastrouhaný parmazán, mletou papriku a nasekanou listovou petržel. Směsí posypeme připravené filety.

02.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut na program horkovzduch.

03.V hrnci rozpálíme 30 g olivového oleje, na kterém zpěníme 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku a nasekanou pálivou papričku. Podlijeme bílým vínem a krátce na to doplníme polovinami cherry rajčat. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec zjemníme máslem a dochutíme natrhanou bazalkou.

04.Servírujeme porci rajčatového ragú se zapečeným filetem lososa a ozdobíme lístky bazalky a několika kapkami olivového oleje. V ideálním případě podáváme s vínem, kterým jsme přílohu podlévali.

Pro sytější variantu podávejte s bramborovými noky. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo