Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 465 kJ / 828 kcal
Bílkoviny
67,80 g
Tuky
28,80 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
73,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do masa uděláme tenkým nožem 10-12 otvorů, do kterých vložíme mrkev a petržel nakrájené na hranolky a celé stroužky česneku. Ze všech stran osolíme, opepříme, přendáme na plech a posypeme natrhaným rozmarýnem. Na plech přidáme zbylou kořenovou zeleninu a 1 cibuli nakrájené na větší kousky, na maso a na zeleninu položíme kousky sádla, podlijeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme asi každých 15 minut výpekem, v případě potřeby ještě podlijeme vodou nebo vínem.
02.Růžičkovou kapustu zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka a společně s topinambury nakrájenými na menší kousky orestujeme v pánvi s olivovým olejem doměkka a dozlatova, nadrobno nakrájenou cibulí a pálivou papričkou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Těsně před dokončením přidáme 2 lžíce másla.
03.Jakmile je maso upečené, výpek přecedíme do pánve a zredukujeme na hustší omáčku. Těsně před dokončením přidáme 1 lžíci másla na zjemnění.
04.Pečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s restovanou zeleninou přelité omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT