Pečená vepřová kýta s růžičkovou kapustou a topinambury

play Přehrát video recept
Pečená vepřová kýta s růžičkovou kapustou a topinambury
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte houbový pokrm Marcela Ihnačáka – hovězí ragú s liškami. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové kýty Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × mrkve
  • 2 × petržele
  • 6 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × cibule
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 kg topinamburů
  • 1 × pálivá paprička
  • čerstvý tymián
  • 3 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 465 kJ / 828 kcal

Bílkoviny

67,80 g

Tuky

28,80 g

Vláknina

12,80 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

73,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené maso

01.Do masa uděláme tenkým nožem 10-12 otvorů, do kterých vložíme mrkev a petržel nakrájené na hranolky a celé stroužky česneku. Ze všech stran osolíme, opepříme, přendáme na plech a posypeme natrhaným rozmarýnem. Na plech přidáme zbylou kořenovou zeleninu a 1 cibuli nakrájené na větší kousky, na maso a na zeleninu položíme kousky sádla, podlijeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme asi každých 15 minut výpekem, v případě potřeby ještě podlijeme vodou nebo vínem.

Příloha

02.Růžičkovou kapustu zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka a společně s topinambury nakrájenými na menší kousky orestujeme v pánvi s olivovým olejem doměkka a dozlatova, nadrobno nakrájenou cibulí a pálivou papričkou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Těsně před dokončením přidáme 2 lžíce másla.

Omáčka

03.Jakmile je maso upečené, výpek přecedíme do pánve a zredukujeme na hustší omáčku. Těsně před dokončením přidáme 1 lžíci másla na zjemnění.

Servírování

04.Pečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s restovanou zeleninou přelité omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo