Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si pečené papriky s mletým sýrem, balkánským sýrem a olivami podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 361 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
30,00 g
Tuky
35,20 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
26,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, 3 stroužky česneku a 1 pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Přilijeme víno a rajčata z konzervy a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
02.TIP: Pokud je omáčka hustá, přilijeme vodu.
03.Ve větší míse důkladně promícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou bílou částí lahůdkové cibulky, 3 stroužky česneku a pálivou papričkou, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme natrhané olivy, nasekaný tymián a nalámaný sýr, osolíme a opepříme.
04.Papriky omyjeme, opatrně odstraníme semínka, aby papriky zůstaly v celku, a naplníme masem. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku, na ni uložíme plněné papriky, pokapeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C asi 30 minut.
05.Tip: Papriky můžete připravit i venku na grilu.
06.Krajíce chleba opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a potřeme stroužkem česneku.
07.Pečenou papriku podáváme s omáčkou a bruschettami a posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT