Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Myslíte si, že už vás žádný recept na kuřecí křidélka nemůže překvapit? Tak to jste ještě nevyzkoušeli tento od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který kuřecí křídla připravil trochu netradičně s příchutí citrusových plodů. Samotná křídla se marinují v citrusové kůře, ale tu hlavní chuť citrusových plodů dodává receptu jogurtový dresink s kůrou citronu, limetky i pomerančů. Další výraznou chuť křídlům pak dodává posypka z parmazánu a chilli. Uždibujte jen tak, nebo s opečenou bagetou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 633 kJ / 1 346 kcal
Bílkoviny
101,90 g
Tuky
65,50 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
88,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěná kuřecí křídla pokapeme olejem. Ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citrusů (1 pomeranče, 1 citronu, 1 limetky) a přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Podle potřeby přilijeme olej a pečeme troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
02. V míse promícháme jogurt, med, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
03.V další míse promícháme nastrouhaný parmazán, kůru z citrusů (1 pomeranče, 1 citronu a 1 limetky), přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku a nasekanou petržel.
04.Bagety nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s olejem.
05.Pečené kuřecí křídla posypeme citrusovou směsí a servírujeme s dresinkem a opečenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT