Pečená krůta s cuketou a lilkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečená krůta s cuketou a lilkem na kari koření.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celá krůta
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 20 g kari koření Mikado
  • čerstvý tymián
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1 × lilek
  • 2 × cukety
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × svazek lahůdkové
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 218 kJ / 530 kcal

Bílkoviny

75,00 g

Tuky

15,40 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

14,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůta

01.Krůtu pokapeme z obou stran olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a nasekaným čerstvým tymiánem a jemně vmasírujeme do masa. Přendáme na plech, podlijeme bílým vínem a pečeme na 170 °C asi 2,5 hodiny (podle velikosti krůty). V průběhu pečení krůtu přeléváme výpekem, v případě potřeby vodou nebo vínem. Po upečení výpek přelijeme do pánve a zredukujeme.

Příloha

02.Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme „vypotiť“. Mezitím nakrájíme cuketu na stejně velké kousky jako lilek, česnek a pálivou papričku nakrájíme nadrobno, bílé časti lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme cuketu, osolíme a opepříme. Postupně přidáme pálivou papričku, česnek a cibulku, ochutíme tymiánem a restujeme dozlatova. Hotovou zeleninu stáhneme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.

Servírování

03.Porci krůty servírujeme s restovanou zeleninou, přelijeme omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo