Naložená ostrá vejce à la utopenci

play Přehrát video recept
Naložená ostrá vejce à la utopenci
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pikantní vajíčka se skvěle hodí jako originální pohoštění třeba po Velikonocích, kdy je doma přebytek vařených vajec. Vyzkoušejte tuto netradiční verzi oblíbené hospodské klasiky podle Romana Pauluse.

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 160 g červená cibule
  • 8 × vejce „M“
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × červená pálivá paprička
  • 1 × zelená pálivá paprička
  • 1 × lžička kari koření
  • 1 l voda
  • 500 ml jablečný ocet
  • 2 × lžička krupicový cukr
  • 15 × kulička celý černý pepř
  • 5 × bobkový list
  • 6 × kulička nové koření
  • 1 × lžička sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

886 kJ / 212 kcal

Bílkoviny

15,90 g

Tuky

12,90 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

7,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme.

Více o vaření vajec se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.

02.Do sklenice postupně skládáme část cibule nakrájené na nudličky, 2 – 3 vařená vejce, opět cibuli, česnek nakrájený na plátky, pálivé papričky, menší celé, větší nakrájíme, opět vejce a pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Lehce přimáčkneme a zasypeme kari. 

03.Do hrnce nalijeme vodu, jablečný ocet, trochu cukru, divoké koření a sůl, přivedeme k varu a necháme několik minut provařit. Vroucí zálivku nalijeme do sklenice s připravenými vejci, sklenici uzavřeme a vložíme do lednice. Takto připravená vejce vydrží maximálně měsíc, ale po třech dnech už můžeme podávat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo