Nahý dort s ovocem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chystáte narozeniny nebo jinou rodinnou oslavu? Navštivte Lidl Cukrárnu a připravte aktuální cukrářský trend – nahý dort s ovocem podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 100 ml tuzemáku XXL Alliance
  • 4 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Krém

  • 400 g tradičního pomazánkového klasik XXL Pilos
  • 100 g bílé čokolády Fin Carré
  • cukr krystal Castello dle chuti

Na ozdobu

  • 340 g výběrového džemu extra 4 druhy ovoce Maribel
  • ovoce - borůvky, maliny, jahody

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 427 kJ / 819 kcal

Bílkoviny

9,90 g

Tuky

42,10 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

93,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme tuzemák, olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh. Těsto ještě promícháme, přelijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 45 – 50 minut a poté necháme vychladnout.

Krém

02.Tradiční pomazánkové (pokojové teploty) smícháme s cukrem, poté postupně přilijeme rozehřátou bílou čokoládu a vymícháme hladký krém, který vložíme na chvíli ztuhnout do lednice.

Nahý dort

03.Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Asi 2 lžíce krému odložíme na ozdobu dortu. Polovinu zbylého krému dáme na spodní část korpusu, přiklopíme, na korpus dáme zbylý krém a přiklopíme horní částí korpusu. Do cukrářského sáčku přendáme 2 lžíce krému, které jsme odložili, na povrchu dortu vytvoříme slabý okraj a dáme do lednice ztuhnout.

04.Na povrch naneseme lžičkou džem a opatrně rozetřeme až k okraji z krému. Ozdobíme ovocem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo