Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi ořechy? Tohle vánoční cukroví budete naprosto milovat! Roman Paulus vám ukáže, jak připravit müsli košíčky plné různých druhů ořechů. Naučíte se, jak připravit korpus na těsto, jak košíčky upéct i jak namíchat náplň z karamelové omáčky, müsli a spoustu druhů ořechů. Náš šéfkuchař použil pekanové, lískové, vlašské a mandle, ale přidat můžete všechny, které máte rádi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
20 131 kJ / 4 810 kcal
Bílkoviny
66,70 g
Tuky
271,10 g
Vláknina
24,40 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
527,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy vložíme máslo, cukr, vejce, mouku a sůl, zamícháme vařečkou a poté vypracujeme rukama tuhé těsto.
02.Z těsta vytvoříme asi 5 cm vysoký kvádr, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout.
Košíčky pečeme stejným způsobem jako na videu Kulinářské akademie Lidlu.
03.Studené těsto vtlačujeme do formiček na košíčky, propíchneme vidličkou, přikryjeme alobalem, zatížíme luštěninou a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 7 minut. Poté odstraníme alobal s luštěninou a dopečeme dorůžova.
Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne nečekaná návštěva nebo mlsná.
04.Do mísy nalijeme karamelovou omáčku, přidáme najemno namleté pekanové a lískové ořechy, skořici, ořechové müsli, vločky, plátky mandlí a nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Jak připravit domácí karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Upečené košíčky naplníme a ozdobíme je rozpuštěnou bílou čokoládou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT