Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na lososa pečeného v listovém těstě. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 700 kJ / 645 kcal
Bílkoviny
37,70 g
Tuky
39,90 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
30,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cuketu a sušená rajčata nakrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cuketu, přidáme proužky sušených rajčat, osolíme, opepříme a krátce restujeme.
02.Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme jej na asi 1 cm široké proužky. Posypeme nadrobno nasekanou mátou a bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Takto připraveného lososa necháme trochu odstát, aby se všechny chutě propojily.
03.Plát listového těsta nakrájíme na 4 stejně velké obdélníky. Rozšlehaným vajíčkem potřeme okraje listového těsta a přeložíme tak, aby vznikla "vanička". Dovnitř "vaničky" přendáme restovanou cuketu se sušenými rajčaty a navrch položíme 1 až 2 proužky lososa. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C na 15 až 20 minut.
04.Salát insalatina v misce ochutíme mořskou solí, pepřem, trochou citronové šťávy a zlehka promícháme.
05.Lososa v listovém těstě servírujeme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s připraveným salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT