Losos v listovém těstě s cuketou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Losos v listovém těstě s cuketou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na lososa pečeného v listovém těstě. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g čerstvého lososa
  • 1 × cuketa
  • 70 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • olivový olej Italiamo
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce čerstvých bylinek (máta a bazalka)
  • 1 × citron
  • 1 × chlazené listové těsto Belbake
  • 1 × vejce "M"
  • 125 g salátu insalatina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 700 kJ / 645 kcal

Bílkoviny

37,70 g

Tuky

39,90 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

30,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Losos v listovém těstě

01.Cuketu a sušená rajčata nakrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cuketu, přidáme proužky sušených rajčat, osolíme, opepříme a krátce restujeme.

02.Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme jej na asi 1 cm široké proužky. Posypeme nadrobno nasekanou mátou a bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Takto připraveného lososa necháme trochu odstát, aby se všechny chutě propojily.

03.Plát listového těsta nakrájíme na 4 stejně velké obdélníky. Rozšlehaným vajíčkem potřeme okraje listového těsta a přeložíme tak, aby vznikla "vanička". Dovnitř "vaničky" přendáme restovanou cuketu se sušenými rajčaty a navrch položíme 1 až 2 proužky lososa. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C na 15 až 20 minut.

Salát

04.Salát insalatina v misce ochutíme mořskou solí, pepřem, trochou citronové šťávy a zlehka promícháme.

Servírování

05.Lososa v listovém těstě servírujeme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s připraveným salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo