Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 261 kJ / 1 018 kcal
Bílkoviny
22,60 g
Tuky
40,20 g
Vláknina
34,60 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
148,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V přiměřeně velkém hrnci s rozehřátým olejem osmahneme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nasekanou šalotku, česnek nakrájený na plátky, přidáme větší část pokrájených lišek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
02.Přidáme krupky, po chvilce podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni 15-20 minut. Ke konci zjemníme dvěma lžícemi másla a dochutíme najemno nasekanou petrželí. Dle chuti můžeme přidat i jemně nastrouhaný parmezán.
03.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme zbylé houby, které osolíme, opepříme a po chvilce přidáme lžíci másla na zjemnění a vypneme plamen.
04.Servírujeme v hlubokém talíř ozdobené orestovanými liškami a trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu.
05.TIP: Vegetariánskou verzi uděláte přidáním zeleninového vývaru namísto kuřecího. Vegani můžou nahradit i máslo a vynechat sýr.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT