Lidl VINOTÉKA – Retsina
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Retsina je tradiční řecké víno. Zajímá vás, čím je specifická a jak se vyrábí? Podívejce se na video, v němž vám více prozradí naše someliérka Dagmar Kadlecová.


Tagy

Nápoje

Dagmar Kadlecová

Dagmar Kadlecová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • Retsina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Retsina je tradiční řecké víno, které se vyrábí už více než 2000 let.

02.Původně se pryskyřice používala k utěsnění amfor, ve kterých se víno skladovalo. Postupem času se však stala nedílnou součástí samotné chuti. Výsledkem je víno, které voní i chutná po pryskyřici – a to zcela záměrně. 

03.Moderní Retsina je svěží, lehká, citrusová a má nezaměnitelný pryskyřičný charakter. Retsina patří na letní stůl plný oliv, fety, grilované chobotnice, tzatziki, pečených brambor s rozmarýnem nebo gyrosu. Je to chuť Řecka v lahvi.

04.Odvažte se ochutnat něco jiného a poznejte Řecko z úplně nové perspektivy. Je to víno, které buď milujete, nebo jste ho ještě nepili ve správné společnosti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo