 
  Kuchyně
Řecká
Obtížnost
Začátečník
Retsina je tradiční řecké víno. Zajímá vás, čím je specifická a jak se vyrábí? Podívejce se na video, v němž vám více prozradí naše someliérka Dagmar Kadlecová.
 
   Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Retsina je tradiční řecké víno, které se vyrábí už více než 2000 let.
02.Původně se pryskyřice používala k utěsnění amfor, ve kterých se víno skladovalo. Postupem času se však stala nedílnou součástí samotné chuti. Výsledkem je víno, které voní i chutná po pryskyřici – a to zcela záměrně.
03.Moderní Retsina je svěží, lehká, citrusová a má nezaměnitelný pryskyřičný charakter. Retsina patří na letní stůl plný oliv, fety, grilované chobotnice, tzatziki, pečených brambor s rozmarýnem nebo gyrosu. Je to chuť Řecka v lahvi.
04.Odvažte se ochutnat něco jiného a poznejte Řecko z úplně nové perspektivy. Je to víno, které buď milujete, nebo jste ho ještě nepili ve správné společnosti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT