Langoše
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Z kynutého těsta připravíte mnoho dobrot - housky, vánočku, pizzu, koláče, ale také langoše, maďarské placky smažené v oleji. Servírovat je můžete s čímkoli, co vás napadne – s masem, sýrem, zeleninou, ale i nasladko, protože tak trochu připomínají naše koblihy. Roman Paulus Vám ve videu ukáže svoje nejoblíbenější varianty langošů.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Langoše

  • 500 ml plnotučného mléka Pilos
  • 250 ml smetany Pilos
  • 1 kg hladké mouky Belbake
  • 30 g droždí
  • 2 × lžička soli Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 993 kJ / 1 193 kcal

Bílkoviny

31,90 g

Tuky

27,70 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

198,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přilijeme smetanu, přidáme sůl a mouku a připravíme hladké těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě nebo v lednici, kde nakyne přes noc.

02.Z těsta odkrojíme menší kousek, který trochu naolejujeme a vytvarujeme tenkou placku, okraje necháme širší.

03.Hotové placky necháme chvíli odpočinout a poté smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po otočení přeléváme horkým olejem, langoše budou nadýchanější.

04.Hotové přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

05.Langoše můžeme podávat 3 způsoby:

  • První langoš potřeme rozmixovaným česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Druhý podáváme s avokádovým guacamole, ozdobíme nakrájenými cherry rajčaty a nastrouhaným sýrem feta.
  • Můžete připravit i sladkou verzi s oslazeným tvarohem, malinami a borůvkami, posypané moučkovým cukrem a dozdobené snítkou meduňky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo