Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Z kynutého těsta připravíte mnoho dobrot - housky, vánočku, pizzu, koláče, ale také langoše, maďarské placky smažené v oleji. Servírovat je můžete s čímkoli, co vás napadne – s masem, sýrem, zeleninou, ale i nasladko, protože tak trochu připomínají naše koblihy. Roman Paulus Vám ve videu ukáže svoje nejoblíbenější varianty langošů.
Energie
4 993 kJ / 1 193 kcal
Bílkoviny
31,90 g
Tuky
27,70 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
198,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přilijeme smetanu, přidáme sůl a mouku a připravíme hladké těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě nebo v lednici, kde nakyne přes noc.
02.Z těsta odkrojíme menší kousek, který trochu naolejujeme a vytvarujeme tenkou placku, okraje necháme širší.
03.Hotové placky necháme chvíli odpočinout a poté smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po otočení přeléváme horkým olejem, langoše budou nadýchanější.
04.Hotové přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
05.Langoše můžeme podávat 3 způsoby:
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT