Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si kuřecí maso s houbami a hráškem podle Marcela Ihnačáka. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 521 kJ / 1 081 kcal
Bílkoviny
59,90 g
Tuky
55,00 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
76,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená kuřecí stehna rozdělíme na horní a spodní. Osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kuřecí kousky opečeme v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek najemno a hlívu na větší kousky. Suroviny přidáme do hrnce ke kuřecím kouskům a dále spolu restujeme dozlatova. Podlejeme vínem a počkáme, dokud se z něj neodpaří alkohol. Poté přilejeme vývar a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut doměkka. Nakonec přidáme rozmražený hrášek a smetanu. Vaříme dále asi 5 minut.
02.Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 1–2 minuty), scedíme a necháme okapat. Poté je orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle a opepříme.
03.Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí, na ně kuřecí stehno s hráškem a přelejeme krémovou omáčkou s hlívou. Jídlo před servírováním ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
04.TIP: Do základu můžete přidat i pár stonků čerstvého tymiánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT