Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Že je kuřecí řízek s bramborem nuda? Šéfkuchař Roman Paulus osvěžil tento klasický recept a připravil marinované řízky obalované v kukuřičných lupíncích.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 280 kJ / 784 kcal
Bílkoviny
60,00 g
Tuky
32,70 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
60,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z jogurtu, nasekaného česneku, nasekaných bylinek a mleté papriky si připravíme marinádu. Maso ze všech stran opepříme, osolíme, obalíme v připravené marinádě a necháme odležet ideálně přes noc v lednici.
02.Marinované řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a drcených kukuřičných lupíncích a smažíme pozvolna na přepuštěném másle dozlatova. Hotové necháme okapat na papírových utěrkách.
Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Brambory uvaříme do měkka v lehce osolené vodě. Po uvaření rozšťoucháme, přidáme zakysanou smetanou, opepříme, osolíme a nakonec vmícháme nasekanou lahůdkovou cibulku (trochu cibulky si necháme na ozdobu).
04.Servírujeme zlatavé řízky s porcí šťouchaných sladkých brambor a s brokolicí uvařenou v osolené vodě s trochou olivového oleje. Posypeme zbylou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT