Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hrachová kaše může být skvělou přílohou, ochutnejte ji s kuřecími prsy se schwarzwaldskou šunkou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 090 kJ / 739 kcal
Bílkoviny
71,10 g
Tuky
39,30 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
23,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut. Přidáme 1 větvičku rozmarýnu, scezený žlutý hrách a podlijeme připraveným kuřecím vývarem. Opepříme, osolíme a vaříme 20-25 minut doměkka. Dle potřeby podléváme kuřecím vývarem. Uvařenou směs dáme do mixéru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a rozmixujeme. Přidáme 2 lžíce olivového oleje a opět mixujeme. Nakonec osoílíme, opepříme, případně dolijeme dle potřeby kuřecí vývar a naposledy mixujeme.
02.Omytá a osušená kuřecí prsa opepříme a osolíme z obou stran. Na každý plátek masa položíme 2 lístky bazalky a zabalíme do 2 plátků schwarzwaldské šunky. Aby se nerozbalily, propíchneme několikrát špejlí. Takto připravená kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (cca 2 lžíce). Opékáme spolu s 3 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Opečené závitky vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8 - 10 minut.
03.Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách a nakrájíme na silnější plátky. Opepřené a osolené plátky opékáme z obou stran na pánvi na rozpáleném olivovém oleji (cca 2 lžíce).
04.Na talíř dáme nejdříve hrachovou kaši, plátky opečené cukety a rozkrojený závitek masa, ze kterého jsme vytáhli špejli. Nakonec ještě pokapeme olivovým olejem.
Podívejte se na triky na www.kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí vývar podle Romana Pauluse.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT