Kuřecí prsa se schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kaší

play Přehrát video recept
Kuřecí prsa se schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 53×
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hrachová kaše může být skvělou přílohou, ochutnejte ji s kuřecími prsy se schwarzwaldskou šunkou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hrachová kaše

  • 2 × lžíce slunečnicového oleje Promienna
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g žlutého hrachu Cornfarm (namáčíme asi 1 hodinu)
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,5 × kůra z citronu
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna

Kuřecí prsa

  • 4 × kuřecí prsa Čerstvá porce
  • čerstvá bazalka
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky
  • 2 × lžíce slunečnicového oleje Promienna

Cuketa

  • 1 × menší cuketa
  • 2 × lžíce olivového oleje Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 090 kJ / 739 kcal

Bílkoviny

71,10 g

Tuky

39,30 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

23,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hrachová kaše

01.V hrnci rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut. Přidáme 1 větvičku rozmarýnu, scezený žlutý hrách a podlijeme připraveným kuřecím vývarem. Opepříme, osolíme a vaříme 20-25 minut doměkka. Dle potřeby podléváme kuřecím vývarem. Uvařenou směs dáme do mixéru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a rozmixujeme. Přidáme 2 lžíce olivového oleje a opět mixujeme. Nakonec osoílíme, opepříme, případně dolijeme dle potřeby kuřecí vývar a naposledy mixujeme.

Kuřecí prsa

02.Omytá a osušená kuřecí prsa opepříme a osolíme z obou stran. Na každý plátek masa položíme 2 lístky bazalky a zabalíme do 2 plátků schwarzwaldské šunky. Aby se nerozbalily, propíchneme několikrát špejlí. Takto připravená kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (cca 2 lžíce). Opékáme spolu s 3 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Opečené závitky vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8 - 10 minut.

Cuketa

03.Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách a nakrájíme na silnější plátky. Opepřené a osolené plátky opékáme z obou stran na pánvi na rozpáleném olivovém oleji (cca 2 lžíce).

Servírování

04.Na talíř dáme nejdříve hrachovou kaši, plátky opečené cukety a rozkrojený závitek masa, ze kterého jsme vytáhli špejli. Nakonec ještě pokapeme olivovým olejem.

Podívejte se na triky na www.kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí vývar podle Romana Pauluse.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo