Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte inspirace, co uvařit? Ochutnejte kuřecí čtvrtky s jablky a brusinkovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 583 kJ / 1 573 kcal
Bílkoviny
64,90 g
Tuky
73,80 g
Vláknina
22,30 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
159,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brusinky namočíme do lihoviny Goldbrand a necháme trochu nabobtnat. Polovinu omytého kuřete překrojíme. Vzniklé spodní kuřecí čtvrtky vykostíme, osolíme a opepříme. Stranou s kůží položíme na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje. Na maso položíme větší kus pečicího papíru a zatížíme druhou pánví, aby se kůže rovnoměrně opekla. Opekáme asi 5 minut, až je kůže křupavá, a poté maso otočíme. Přidáme na tenké měsíčky nakrájené jablko a opečeme z obou stran dozlatova. K masu přidáme brusinky s trochou lihoviny, ve které se marinovaly, scezenou šťávu ze 2 pomerančů, lžíci třtinového cukru a kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru. Promícháme, snížíme teplotu a omáčku necháme zredukovat. Na závěr zjemníme máslem, které necháme rozpustit v omáčce.
02.Brambory a petržel oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na půlkolečka a petržel na kolečka. Opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný česnek za občasného míchání opékáme dozlatova. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
03.Na talíř servírujeme opečené brambory s petrželí a poté přidáme kuřecí maso s jablky a brusinkovou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT