Kuřecí čtvrtky s jablky a brusinkovou omáčkou

play Přehrát video recept
Kuřecí čtvrtky s jablky a brusinkovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 14×
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte inspirace, co uvařit? Ochutnejte kuřecí čtvrtky s jablky a brusinkovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • spodní 1/2 kuřete Čerstvá porce
  • 50 g sušených brusinek Alesto
  • 50 ml lihoviny Goldbrand Alliance
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 1 × jablko
  • 2 × pomeranče
  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 × lžíce lžíce másla
  • 4 × větší brambory
  • 1 × velká petržel
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 583 kJ / 1 573 kcal

Bílkoviny

64,90 g

Tuky

73,80 g

Vláknina

22,30 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

159,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso

01.Brusinky namočíme do lihoviny Goldbrand a necháme trochu nabobtnat. Polovinu omytého kuřete překrojíme. Vzniklé spodní kuřecí čtvrtky vykostíme, osolíme a opepříme. Stranou s kůží položíme na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje. Na maso položíme větší kus pečicího papíru a zatížíme druhou pánví, aby se kůže rovnoměrně opekla. Opekáme asi 5 minut, až je kůže křupavá, a poté maso otočíme. Přidáme na tenké měsíčky nakrájené jablko a opečeme z obou stran dozlatova. K masu přidáme brusinky s trochou lihoviny, ve které se marinovaly, scezenou šťávu ze 2 pomerančů, lžíci třtinového cukru a kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru. Promícháme, snížíme teplotu a omáčku necháme zredukovat. Na závěr zjemníme máslem, které necháme rozpustit v omáčce.

Opečené brambory s petrželí

02.Brambory a petržel oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na půlkolečka a petržel na kolečka. Opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný česnek za občasného míchání opékáme dozlatova. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a zlehka promícháme.

Servírování

03.Na talíř servírujeme opečené brambory s petrželí a poté přidáme kuřecí maso s jablky a brusinkovou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo