Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hromada masa a ještě větší hromada lahodné zeleniny. Tak by se dal jednoduše popsat recept šéfkuchaře Romana Pauluse na pečená kuřecí stehna a křídla se středomořskou zeleninou. Vše navíc zvládnete připravit v jednom jediném pekáčku, a tak si ušetříte spoustu času, které byste jinak museli strávit mytím nádobí. Ve video návodu zjistíte, jak namíchat marinádu na kuře z bylinek, česneku a citronové šťávy a dozvíte se, jak zkombinovat chutě lilku, papriky, červené cibule, cukety a černých oliv ve skvělou zeleninovou směs, která se upeče jako příloha společně se samotným kuřetem. Pak už stačí jen všechny přizvat ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 410 kJ / 815 kcal
Bílkoviny
44,10 g
Tuky
61,80 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
23,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nasekaný tymián, oregano, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujeme do hladké marinády.
02.Kuřecí maso vložíme do pekáčku, přelijeme marinádou a důkladně promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici 4 hodiny odpočívat.
03.Do zapékací mísy naskládáme na kousky nakrájený lilek, papriky bez semínek, celé stroužky česneku, kousky červené cibule a cukety. Dochutíme scezenými olivami a větvičkami čerstvého tymiánu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
04.Doplníme odleželými kuřecími díly včetně marinády, kterou přelijeme přes směs. Podlijeme i trochou vody a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 90 minut na program horkovzduch.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT