Kuře pečené na středomořské zelenině

play Přehrát video recept
Kuře pečené na středomořské zelenině
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hromada masa a ještě větší hromada lahodné zeleniny. Tak by se dal jednoduše popsat recept šéfkuchaře Romana Pauluse na pečená kuřecí stehna a křídla se středomořskou zeleninou. Vše navíc zvládnete připravit v jednom jediném pekáčku, a tak si ušetříte spoustu času, které byste jinak museli strávit mytím nádobí. Ve video návodu zjistíte, jak namíchat marinádu na kuře z bylinek, česneku a citronové šťávy a dozvíte se, jak zkombinovat chutě lilku, papriky, červené cibule, cukety a černých oliv ve skvělou zeleninovou směs, která se upeče jako příloha společně se samotným kuřetem. Pak už stačí jen všechny přizvat ke stolu!

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • 1 × stroužek česneku
  • 2 × lžíce citronové šťávy
  • 8 × lžíce extra panenského olivového oleje Eridanous
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Kuře se zeleninou

  • 800 g kuřecích stehen a křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lilek
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 10 × stroužků česneku
  • 2 × červené cibule
  • 1 × cuketa
  • 1 × hrst oliv kalamata Eridanous
  • 1 × snítka čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej Eridanous

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 410 kJ / 815 kcal

Bílkoviny

44,10 g

Tuky

61,80 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

23,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nasekaný tymián, oregano, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujeme do hladké marinády. 

02.Kuřecí maso vložíme do pekáčku, přelijeme marinádou a důkladně promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici 4 hodiny odpočívat.

03.Do zapékací mísy naskládáme na kousky nakrájený lilek, papriky bez semínek, celé stroužky česneku, kousky červené cibule a cukety. Dochutíme scezenými olivami a větvičkami čerstvého tymiánu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. 

04.Doplníme odleželými kuřecími díly včetně marinády, kterou přelijeme přes směs. Podlijeme i trochou vody a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo