Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si vynikající krůtí prsa se sušenou šunkou a pošírovaným vejcem podle receptu Marcela Ihnačáka z Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 297 kJ / 549 kcal
Bílkoviny
67,50 g
Tuky
28,10 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
7,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krůtí prsa očistíme od blanek a omyjeme. Nakrájíme na 4 silnější steaky, přikryjeme potravinářskou fólií, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na velké rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opečeme krůtí steaky dozlatova. Když steaky opékáme z druhé strany, přidáme do pánve plátky sušené šunky. Po opečení šunky položíme na opečená krůtí prsa.
02.Cherry rajčata překrojíme na polovinu a dáme do pánve k masu. Po chvíli přidáme najemno nasekané stroužky česneku a 1 lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidáme špenát, opepříme a krátce orestujeme, aby špenát trochu změkl. Odstavíme z ohně a necháme v pánvi dojít. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou.
03.Vodu s 1 lžící octa přivedeme v menším kastrolu k varu. Vařící vodu zamícháme lžící, abychom vytvořili vír, do kterého vyklepneme vaejce, a vaříme doměkka asi 3-4 minuty.
04.Na talíř naservírujeme orestovaný špenát s cherry rajčaty. Na zeleninu položíme 2 steaky z krůtích prsou se sušenou šunkou. Nahoru dáme pošírované vejce, které nožem nařízneme a osolíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT