Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si chuťově výrazná kuřecí stehna podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 071 kJ / 734 kcal
Bílkoviny
40,30 g
Tuky
52,50 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
26,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z omytých a osušených kuřecích stehen odstraníme kůži a vykostíme je. Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Přendáme do větší misky, osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Přidáme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, bramborový škrob a bílky. Důkladně promícháme a marinujeme v chladničce 2–3 hodiny. Marinované kuřecí kousky smažíme dozlatova a dokřupava v hrnci, ve kterém jsme rozehřáli rostlinný olej. Poté osušíme od oleje papírovými utěrkami a nakonec osolíme.
02.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle. Přidáme větší polovinu scezené kukuřice a podlejeme vývarem a smetanou. Vaříme asi 10 minut na mírném ohni a poté rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru. Nakonec přidáme do omáčky zbylou kukuřici a promícháme.
03.Křupavá kuřecí stehna servírujeme se šťouchanými bramborami ochucené nakrájenou lahůdkovou cibulkou a přelité kukuřičnou omáčkou. Jídlo před podáváním dozdobíme lístky čerstvé petrželky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT