Kuchyně
Česká
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 055 kJ / 252 kcal
Bílkoviny
16,20 g
Tuky
9,00 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
26,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do velkého hrnce se studenou vodou vložíme umyté králičí plece (přední běhy) a vaříme. Postupně přidáváme na velké kusy nakrájenou zeleninu (polovinu svazku petržele, polovinu svazku mrkve, dva řapíky celeru a zelené časti pórku). Ochutíme třemi celými stroužky česneku, bobkovými listy, solí, tymiánem, novým kořením a celým pepřem. Vývar vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny, do změknutí masa.
02.Asi půlhodinu před dokončením zbylou očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme i nakrájené dva řapíky celeru, bílou část pórku a nasekané dva stroužky česneku. Promícháme, ochutíme tymiánem a restujeme do měkka.
03.Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Vývar přecedíme a maso obereme od kosti.
04.Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, restované zeleniny, těstovin, najemno nakrájeného umytého špenátu a nasekané listové petržele. Na závěr zalijeme vývarem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT