Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si králičí polévku s bílými fazolemi podle Marcela Ihnačáka. Určitě Vám zachutná.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 469 kJ / 829 kcal
Bílkoviny
45,10 g
Tuky
30,80 g
Vláknina
11,50 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
95,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme nakrájenou zeleninu - petržel a celer na menší kousky, česnek na plátky a cibuli nahrubo. Po chvíli přidáme bílou část pórku (zelenou odložíme na později) nakrájenou na větší kousky a brambory na kostky. Zeleninu ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Za občasného míchání restujeme na mírném ohni asi 5 minut. Poté přidáme scezené bílé fazole a podlejeme asi 2 l vody. Omyté a osušené králičí maso rozdělíme na menší kousky a přidáme do hrnce. Zelenou část pórku a stonky petrželky svážeme k sobě kuchyňským provázkem. Svazek přidáme do polévky a podle potřeby osolíme a opepříme. Polévku vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud fazole a maso nezměknou. Z uvařené polévky vyjmeme svazek pórku, bobkové listy a kousky masa.
02.Rozmixujeme ji na hladký krém a vrátíme zpět na oheň. Přidáme smetanu, máslo a necháme přejít varem. Mezitím nakrájíme bagety na plátky. Opečeme je v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje dokřupava.
03.Zatímco se bagety pečou, obereme králičí maso od kostí a nakrájíme ho na menší kousky.
04.Do hlubokého talíře naservírujeme porci králičí polévky. Přidáme kousky králičího masa, ozdobíme nasekanou petrželkou a pálivou papričkou, kterou jsme zbavili semínek. Nakonec pokapeme olivovým olejem. Podáváme s křupavými bagetkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT