Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tatarský biftek je trochu jako bramborový salát – každý má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. Pokud ale chcete vyzkoušet nějaký nový nebo pokud připravujete tatarák poprvé, zkuste recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který například nahrazuje klasickou hořčici za dijonskou nebo cibuli za šalotku. Hovězí tatarák se také neobejte bez topinek. Ty můžete připravit v troubě, v pánvi na sucho, ale pokud chcete mít autentický hospodský zážitek, měly by při smažení plavat v pořádné vrstvě oleje a podávat se se stroužkem česneku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 332 kJ / 557 kcal
Bílkoviny
42,30 g
Tuky
26,70 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
36,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme a ochutíme najemno nasekanou šalotkou, pažitkou, worcersterskou omáčkou, mletou paprikou, chilli pastou, kečupem a hořčicí.
02.Zakápneme olivovým olejem a dobře zamícháme. Necháme pár minut odležet, aby se chutě spojily, poté znovu promícháme a ochutnáme. Dle potřeby dochutíme.
03.V pánvi s rozpáleným olejem osmažíme krajíce chleba a připravíme topinky. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.
04.Ochucené maso vytvarujeme v tvořítku a doprostřed uděláme důlek, do kterého při podávání rozklepneme žloutek. Servírujeme se smaženými topinkami, stroužkem česneku a přiložíme i v mističkách nandané přísady zamíchané v masu k případnému dochucení.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT