Klasický hospodský tatarák
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tatarský biftek je trochu jako bramborový salát – každý má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. Pokud ale chcete vyzkoušet nějaký nový nebo pokud připravujete tatarák poprvé, zkuste recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který například nahrazuje klasickou hořčici za dijonskou nebo cibuli za šalotku. Hovězí tatarák se také neobejte bez topinek. Ty můžete připravit v troubě, v pánvi na sucho, ale pokud chcete mít autentický hospodský zážitek, měly by při smažení plavat v pořádné vrstvě oleje a podávat se se stroužkem česneku.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tatarák:

  • 600 g hovězí tatarák
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 10 g worcesterská omáčka
  • 30 g šalotka
  • 15 g čerstvá pažitka
  • 1 × lžička mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce mletá chilli paprička Italiamo
  • 20 g jemný kečup Kania
  • 20 g dijonská hořčice Kania
  • 15 g extra panenský olivový olej Primadonna

Topinky a podávání:

  • 0,5 × víkendový chléb
  • 50 ml rostlinný olej Vita D'or
  • 4 × žloutek
  • 4 × stroužek česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 332 kJ / 557 kcal

Bílkoviny

42,30 g

Tuky

26,70 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

36,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme, opepříme a ochutíme najemno nasekanou šalotkou, pažitkou, worcersterskou omáčkou, mletou paprikou, chilli pastou, kečupem a hořčicí.

02.Zakápneme olivovým olejem a dobře zamícháme. Necháme pár minut odležet, aby se chutě spojily, poté znovu promícháme a ochutnáme. Dle potřeby dochutíme.

03.V pánvi s rozpáleným olejem osmažíme krajíce chleba a připravíme topinky. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

04.Ochucené maso vytvarujeme v tvořítku a doprostřed uděláme důlek, do kterého při podávání rozklepneme žloutek. Servírujeme se smaženými topinkami, stroužkem česneku a přiložíme i v mističkách nandané přísady zamíchané v masu k případnému dochucení.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo