Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vylepšete karbánátky sýrem feta jako Roman Paulus. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 135 kJ / 988 kcal
Bílkoviny
51,20 g
Tuky
69,20 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
41,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupanou a omytou okurku najemno nastrouháme, lehce osolíme a necháme v sítku 2 až 3 hodiny okapat. Poté ještě vymačkáme zbylou vodu. Do misky s okurkou nastrouháme 1 stroužek česneku, přidáme citronovou šťávu, najemno nakrájenou mátu a jogurt. Opepříme a důkladně promícháme.
02.Rohlíky namočíme do vody, vymačkáme a natrháme na kousky. Na rozpálené pánvi s trochou oleje krátce orestujeme 1 nastrouhaný stroužek česneku a najemno nakrájenou cibuli. Do mísy dáme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce najemno nasekané petrželky, kousky rohlíků, vejce, orestovanou cibuli s česnekem, najemno nakrájená sušená rajčata, rozdrobený sýr feta a důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opékáme pomalu na mírném plameni na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
03.Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v hrnci v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a propasírujeme. Přilijeme 2 lžíce olivového oleje, mléko a smetanu podle potřeby. Lehce osolíme a důkladně promícháme.
04.Na talíř naservírujeme bramborovou kaši, přidáme karbanátky, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Salát tzatziki podáváme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT