Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Co nesmí chybět ve větrníku? Karamelová šlehačka! Jak ji připravit, abyste si pochutnali jako v cukrárně, vám poradí Mirka van Gils Slavíková.
Energie
546 kJ / 131 kcal
Bílkoviny
0,60 g
Tuky
9,60 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
10,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr s medem vložíme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Neustále mícháme, aby se cukr nespálil.
Od karamelu nikdy neodcházíme, hlídáme, až zhnědne.
02.Jakmile je karamel hnědý tak, jak požadujeme, zalijeme ho horkou smetanou. Provaříme, až je karamel rozpuštěný.
Studená smetana je nebezpečná, když ji nalijeme do karamelu, může vyprsknout.
03.Provařený karamel přelijeme přes sítko do misky a necháme vychladnout. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat přes noc v lednici.
04.Druhý den karamelovou šlehačku vyšleháme.
05.Karamelovou šlehačku využijeme především do větrníků, které plníme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT