Kapustové listy plněné masovou směsí

play Přehrát video recept
Kapustové listy plněné masovou směsí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte pochoutky s mletým masem a připravte si plněné zelné listy podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 6 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 150 ml suchého bílého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
  • 2 × konzervy krájených loupaných rajčat Freshona
  • 300 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 × mrkev
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • 80 g sýra grana padano Lovilio
  • 6 × kapustových listů
  • 500 g rýže basmati Golden Sun
  • čerstvá petrželová nať

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 323 kJ / 1 033 kcal

Bílkoviny

48,30 g

Tuky

37,10 g

Vláknina

8,20 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

122,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

V menším hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém orestujeme  1 nadrobno nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku dozlatova. Osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným tymiánem. Podlijeme bílým vínem. Po odpaření alkoholu přilijeme rajčata a vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Je-li omáčka příliš hustá, podle potřeby přilijeme zeleninový vývar  nebo vodu. Podle chuti dosolíme a dokořeníme.

01.V misce smícháme maso s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 stroužky česneku, mrkví a řapíkatým celerem. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Přidáme  najemno nastrouhaný sýr grana padano a důkladně promícháme. Z masové  směsi tvarujeme ručně bochánky.

02.Kapustové listy oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Scedíme a necháme  okapat. Rozložíme na pracovní desku, do středu každého položíme masový  bochánek a svineme. Zelné listy omotáme provázkem a přendáme do zapékací  mísy, na jejíž dno jsme nalili rajčatovou omáčku. Zakryjeme alobalem a pečeme  20–30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Před servírováním odstraníme  provázky.

Servírování

03.Plněné listy rozřízneme na poloviny a servírujeme s rajčatovou omáčkou  a uvařenou rýží, kterou jsme ochutili nasekanou petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo