Kapr na víně s lehkým bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Kapr na víně s lehkým bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 22×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kapr nemusí být jen smažený, připravený na víně s lehkým bramborovým salátem chutná také báječně. 

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Filety z kapra

  • 4 × filety z kapra
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × hrst čerstvého tymiánu
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml bílého vína Soave classico

Bramborový salát

  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce medu Marlene
  • 3 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 12 × malých sterilovaných okurek Freshona
  • 3 × uvařené žloutky
  • 6 × větších brambor
  • 1 × hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 396 kJ / 812 kcal

Bílkoviny

43,80 g

Tuky

23,60 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

101,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Filety z kapra

01.Filety z kapra jemně nařízneme na straně s kůží. Česnek a tymián nasekáme nadrobno a nasypeme na stranu ryby s kůží. Aby se chutě dostaly do masa, vtlačíme česnek a tymián i do připravených zářezů. Pokapeme olivovým olejem a před opékáním osolíme a opepříme.

02.Do rozehřáté pánve dáme pár kapek olivového oleje a lžíci másla. Filety opékáme asi 5 minut nejdříve na straně s kůží při vyšší teplotě, otočíme, teplotu snížíme a dopékáme dalších 5 minut. Těsně před koncem podlijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří a omáčka trochu nezhoustne.

Bramborový salát

03.Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké proužky. Přendáme do mísy, přidáme lžíci medu, 3 lžíce bílého vinného octa, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Z okurek odkrojíme konce (ty do salátu nepoužijeme), nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. Do mísy najemno nastrouháme 3 uvařené žloutky a lehce promícháme. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na plátky a teplé přendáme do mísy s cibulí. Na závěr přidáme hrst nasekané petrželky, důkladně promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování

04.Na talíř naložíme salát a filety z kapra, které přelijeme připravenou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo