Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Nechcete se na Štědrý večer připravit o tradičního kapra a přesto byste rádi vyzkoušeli něco nového? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil přesně pro tyto účely jednoduchý recept na kapra na středomořský způsob.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 333 kJ / 557 kcal
Bílkoviny
45,80 g
Tuky
22,50 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
41,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou rybu umyjeme a osušíme.
Přinesli jste si domu kapra celého? Podívejte se na triky Kulinářské akademie Lidlu, kde se dozvíte jak kapra zbavit šupin, vykuchat i vyfiletovat.
02.Kapra přendáme na plech, naplníme měsíčky celého citronu a poloviny pomeranče. Z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
Stejným způsobem můžeme připravit i pstruha nebo jinou rybu.
03.Ve velké míse smícháme umyté brambory nakrájené na čtvrtiny, šalotky na měsíčky, cherry rajčata, rozmačkané stroužky česneku, natrhaný rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs rovnoměrně rozvrstvíme na plech okolo ryby. Přidáme na měsíčky nakrájenou polovinu pomeranče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut (podle velikosti ryby).
04.V menší misce smícháme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, lístky máty, petrželovou nať, nastrouhanou kůru z umytého pomeranče a citronu, sůl a pepř. Pokapeme pár kapkami citronu tak, aby gremolata zůstala sypká.
05.Upečeného kapra posypeme gremolatou a pokapeme olejem. Podáváme s pečenou bramborovou přílohou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT