Kapr na středomořský způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nechcete se na Štědrý večer připravit o tradičního kapra a přesto byste rádi vyzkoušeli něco nového? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil přesně pro tyto účely jednoduchý recept na kapra na středomořský způsob.

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 1 × celý kapr
  • 1 × citron
  • 1 × pomeranč
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 kg malých brambor
  • 4 × šalotky
  • 500 g cherry rajčátek
  • 8 × stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn

Gremolata

  • 1 × šalotka
  • 1 × citron
  • 1 × stroužek česneku
  • čerstvá máta
  • čerstvá petrželová nať
  • 1 × pomeranč (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 333 kJ / 557 kcal

Bílkoviny

45,80 g

Tuky

22,50 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

41,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěnou rybu umyjeme a osušíme.

Přinesli jste si domu kapra celého? Podívejte se na triky Kulinářské akademie Lidlu, kde se dozvíte jak kapra zbavit šupin, vykuchat i vyfiletovat.

02.Kapra přendáme na plech, naplníme měsíčky celého citronu a poloviny pomeranče. Z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olejem.

Stejným způsobem můžeme připravit i pstruha nebo jinou rybu.

03.Ve velké míse smícháme umyté brambory nakrájené na čtvrtiny, šalotky na měsíčky, cherry rajčata, rozmačkané stroužky česneku, natrhaný rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs rovnoměrně rozvrstvíme na plech okolo ryby. Přidáme na měsíčky nakrájenou polovinu pomeranče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut (podle velikosti ryby).

Gremolata:

04.V menší misce smícháme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, lístky máty, petrželovou nať, nastrouhanou kůru z umytého pomeranče a citronu, sůl a pepř. Pokapeme pár kapkami citronu tak, aby gremolata zůstala sypká. 

Servírování:

05.Upečeného kapra posypeme gremolatou a pokapeme olejem. Podáváme s pečenou bramborovou přílohou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo