Kuchyně
Francouzská, Zdravá
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vajíčka jsou populární snídaně, kterou připravíte snadno a rychle. Ale i taková na první pohled obyčejná omeleta se dá dotáhnout k dokonalosti, když přesně víte, jak na to. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu francouzské omelety, jejíž příprava se podobá míchaným vajíčkům. To je jedním z důvodů, proč je taková omeleta krásně nadýchaná a krémová zároveň. Abyste si na ní pochutnali, budete potřebovat už jen trochu másla a čerstvého pečiva.
Energie
1 569 kJ / 375 kcal
Bílkoviny
24,40 g
Tuky
29,60 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
1,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce rozšleháme 3–4 vejce se solí a nasekanými bylinkami.
Část nasekaných bylinek si nechte stranou k podávání.
02.Ve středně rozehřáté pánvi rozpustíme lžíci másla. Následně přidáme rozkvrdlaná vejce a stěrkou ze stran a od spodu promícháváme. Když se vejce začnou asi z poloviny srážet, uhladíme hmotu po celé ploše pánve a už nemícháme.
03.Když je omeleta zespodu celistvá a z vrchu krémová, stáhneme plamen a omeletu stěrkou zarolujeme ke straně.
04.Omeletu přendáme na talíř, potřeme čerstvým máslem, posypeme zbylou pažitkou a podáváme s opečeným pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT