Jemná francouzská omeleta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská, Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vajíčka jsou populární snídaně, kterou připravíte snadno a rychle. Ale i taková na první pohled obyčejná omeleta se dá dotáhnout k dokonalosti, když přesně víte, jak na to. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu francouzské omelety, jejíž příprava se podobá míchaným vajíčkům. To je jedním z důvodů, proč je taková omeleta krásně nadýchaná a krémová zároveň. Abyste si na ní pochutnali, budete potřebovat už jen trochu másla a čerstvého pečiva.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce „S“
  • sůl
  • 1 × lžička nasekaná pažitka
  • 1 × lžíce másla
  • pepř
  • k podávání pečivo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 569 kJ / 375 kcal

Bílkoviny

24,40 g

Tuky

29,60 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

1,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V misce rozšleháme 3–4 vejce se solí a nasekanými bylinkami.

Část nasekaných bylinek si nechte stranou k podávání.

02.Ve středně rozehřáté pánvi rozpustíme lžíci másla. Následně přidáme rozkvrdlaná vejce a stěrkou ze stran a od spodu promícháváme. Když se vejce začnou asi z poloviny srážet, uhladíme hmotu po celé ploše pánve a už nemícháme.

03.Když je omeleta zespodu celistvá a z vrchu krémová, stáhneme plamen a omeletu stěrkou zarolujeme ke straně.

04.Omeletu přendáme na talíř, potřeme čerstvým máslem, posypeme zbylou pažitkou a podáváme s opečeným pečivem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo