Kuchyně
Zdravá
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Naučte se kouzlit s růžičkovou kapustou! Jak zpracovat opomíjenou zeleninu tak, aby vám opravdu zachutnala, předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se jak kapustu očistit, proč růžičky při vaření nařezávat i jak z ní udělat neodolatelnou přílohu, kterou na talíři nikdo nenechá. Hodí se jako příloha ke zvěřině, zelenina do polévky nebo z ní můžete udělat skvělou nastavovanou bramborou kaši. Udělejte z neoblíbené zeleniny skvělou pochoutku jako z luxusní restaurace.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jak očistit růžičkovou kapustu?
02.Odřízneme košťál a sundáme asi dva svrchní lístky, podle stavu kapusty.
03.Na košťálu nařízneme křížek, aby se kapusta rovnoměrně provařila. Vaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 5 minut podle velikosti. Ideálně vaříme stejně velké kapustičky, v opačném případě je musíme hlídat a vyndávat postupně.
04.Uvařené kapusty přendáme do misky s vodou a ledem, abychom je šokově zchladili a zastavili proces vaření.
05.Vařenou kapustu překrojíme napůl a krátce opečeme v rozpálené pánvi na lžíci másla. Osolíme, opepříme a případně do pánve přidáme i čerstvé lístky rozmarýnu nebo tymiánu.
06.Opéct v pánvi s máslem můžeme i syrovou kapustu. V takovém případě ji opékáme déle a dozlatova. Bylinky přidáme až ke konci. Příloha tak bude mnohem křupavější.
07.Vařená kapusta se podává i rovnou jako příloha. Stačí zakápnout trochou olivového oleje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT