Jahodové tiramisu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tiramisù alla fragola – připravte si tuto letní variaci na oblíbený italský dezert podle receptu Riccarda Lucqueho. 


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Krém:

  • 5 × vejce „M“
  • 200 g cukr krupice Belbake + na vysypání formy
  • 3 × plátek želatina
  • 300 g mascarpone Italiamo

Jahodový sirup:

  • 250 ml voda
  • 89 g cukr krupice Belbake
  • 50 g jahody

Tiramisu:

  • 400 g jahody
  • 200 g dlouhé piškoty savoiardi Italiamo
  • 20 g mrazem sušené jahody

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 614 kJ / 623 kcal

Bílkoviny

12,30 g

Tuky

26,60 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

84,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krém:

01.Z bílků a 100 g cukru vyšleháme pevný sníh.

02.Žloutky vyšleháme s 100 g cukrem ve vodní lázni do pěny. Přidáme plátky želatiny, které jsme předtím namočili ve studené vodě, a šleháme do úplného rozpuštění. 

03.Přidáme mascarpone a šleháme tak dlouho, až je hmota kompaktní. Nakonec ručně opatrně vmícháme sníh z bílků.

Jahodový sirup:

04.Sirup připravíme z vody, cukru a jahodového pyré, které připravíme rozmixování 50 g jahod.

Tiramisu:

05.Vnitřní stranu dortového ráfku navlhčíme vodou, vysypeme cukrem, položíme na podložku a vyložíme 100 g plátků jahod. 

Cukr zajistí, že se jahody na ráfek nepřilepí a bude možné jej snadno odstranit.

06.Krém přendáme do cukrářského sáčku a naneseme vrstvu doprostřed formy. Na krém skládáme piškoty namočené v připraveném jahodovém sirupu.

07.300 g jahod nakrájíme na kousky a navrstvíme na piškoty. Postupujeme tak dlouho, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstva je krém, uhladíme povrch a necháme chladit v lednici alespoň 3 hodiny.

08.Vychlazené tiramisu posypeme nadrcenými sušenými jahodami, vyjmeme z formy a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo