Kuchyně
Italská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tiramisù alla fragola – připravte si tuto letní variaci na oblíbený italský dezert podle receptu Riccarda Lucqueho.
Energie
2 614 kJ / 623 kcal
Bílkoviny
12,30 g
Tuky
26,60 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
84,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílků a 100 g cukru vyšleháme pevný sníh.
02.Žloutky vyšleháme s 100 g cukrem ve vodní lázni do pěny. Přidáme plátky želatiny, které jsme předtím namočili ve studené vodě, a šleháme do úplného rozpuštění.
03.Přidáme mascarpone a šleháme tak dlouho, až je hmota kompaktní. Nakonec ručně opatrně vmícháme sníh z bílků.
04.Sirup připravíme z vody, cukru a jahodového pyré, které připravíme rozmixování 50 g jahod.
05.Vnitřní stranu dortového ráfku navlhčíme vodou, vysypeme cukrem, položíme na podložku a vyložíme 100 g plátků jahod.
Cukr zajistí, že se jahody na ráfek nepřilepí a bude možné jej snadno odstranit.
06.Krém přendáme do cukrářského sáčku a naneseme vrstvu doprostřed formy. Na krém skládáme piškoty namočené v připraveném jahodovém sirupu.
07.300 g jahod nakrájíme na kousky a navrstvíme na piškoty. Postupujeme tak dlouho, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstva je krém, uhladíme povrch a necháme chladit v lednici alespoň 3 hodiny.
08.Vychlazené tiramisu posypeme nadrcenými sušenými jahodami, vyjmeme z formy a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT