Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Ryba chutná naprosto fantasticky, když znáte ten správný recept. Jeden takový má i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil restovaného candáta s jáhlovým salátem. Kromě jahel v něm najdete i brokolici, mandle, ředkvičky, řapíkatý celer nebo jablko a pomeranč. Takový salát skvěle poslouží i samotný jako zdravý a lehký oběd. S restovaným candátem ale zachutná ještě víc. Dozvíte se, jak filety restovat přímo v pánvi a naučíte se i několik triků, aby byl výsledek co nejlepší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 670 kJ / 638 kcal
Bílkoviny
37,40 g
Tuky
35,00 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
0,86 g
Sacharidy
48,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jáhly propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vodě za občasného míchání podle návodu na obalu. Potom přecedíme a necháme mírně vychladnout.
02.V suché pánvi orestujeme mandle.
03.Brokolici rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme v osolené vodě tak, aby zůstala křupavá. Potom ji scedíme a necháme odkapat.
04.Zeleninu (ředkvičky, řapíky celeru, lahůdkovou cibulku) očistíme, nakrájíme na menší kousky a promícháme ve větší míse. Přidáme nadrobno nakrájené jablko. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky.
Jak nakrájet citrusy na segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Segmenty pomeranče přidáme do mísy a ze zbytku pomeranče do salátu vytlačíme šťávu. Potom přidáme uvařenou brokolici, jáhly, nasekané mandle, sůl, pepř, olej, nahrubo nasekanou bazalku a zlehka promícháme.
06.Umyté a osušené filety překrojíme na polovinu a ochutíme solí a pepřem i na straně s kůží. Opečeme je v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme je jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opekla rovnoměrně. Když je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme do pánve máslo, stáhneme z ohně a pokapeme pomerančovou šťávou. Necháme chvíli dojít v pánvi.
07.Do středu talíře naservírujeme jáhlový salát, na něj položíme restovaného candáta a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT