Jáhlový salát s restovaným candátem

play Přehrát video recept
Jáhlový salát s restovaným candátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ryba chutná naprosto fantasticky, když znáte ten správný recept. Jeden takový má i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil restovaného candáta s jáhlovým salátem. Kromě jahel v něm najdete i brokolici, mandle, ředkvičky, řapíkatý celer nebo jablko a pomeranč. Takový salát skvěle poslouží i samotný jako zdravý a lehký oběd. S restovaným candátem ale zachutná ještě víc. Dozvíte se, jak filety restovat přímo v pánvi a naučíte se i několik triků, aby byl výsledek co nejlepší.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jáhlový salát

  • 50 g jáhel Campo Largo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst mandlí Alesto
  • 100 g brokolice
  • 1 × hrst ředkviček
  • 2 × řapíky celeru
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × zelené jablko
  • 1 × pomeranč
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • čerstvá bazalka

Restovaný candát

  • 2 × filety z candáta
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • ½ pomeranče (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 670 kJ / 638 kcal

Bílkoviny

37,40 g

Tuky

35,00 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

0,86 g

Sacharidy

48,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jáhlový salát:

01.Jáhly propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vodě za občasného míchání podle návodu na obalu. Potom přecedíme a necháme mírně vychladnout.

02.V suché pánvi orestujeme mandle.

03.Brokolici rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme v osolené vodě tak, aby zůstala křupavá. Potom ji scedíme a necháme odkapat. 

04.Zeleninu (ředkvičky, řapíky celeru, lahůdkovou cibulku) očistíme, nakrájíme na menší kousky a promícháme ve větší míse. Přidáme nadrobno nakrájené jablko. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky.

Jak nakrájet citrusy na segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Segmenty pomeranče přidáme do mísy a ze zbytku pomeranče do salátu vytlačíme šťávu. Potom přidáme uvařenou brokolici, jáhly, nasekané mandle, sůl, pepř, olej, nahrubo nasekanou bazalku a zlehka promícháme.

Restovaný candát:

06.Umyté a osušené filety překrojíme na polovinu a ochutíme solí a pepřem i na straně s kůží. Opečeme je v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme je jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opekla rovnoměrně. Když je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme do pánve máslo, stáhneme z ohně a pokapeme pomerančovou šťávou. Necháme chvíli dojít v pánvi.

Servírování:

07.Do středu talíře naservírujeme jáhlový salát, na něj položíme restovaného candáta a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo